Mladí novináři přijedou do Brodu i letos

Mladí novináři přijedou do Brodu i letos
Noviny Havlíčkobrodska - Vysočina
03. 03. 2006

Už více než rok pracuje v Havlíčkově Brodě obecně prospěšná společnost Centrum Vysočina, která se věnuje především vzdělávacím aktivitám. V prvním roce své existence přivedla k životu dva projekty pro mladé, kteří mají zájem o žurnalistiku. Úspěch byl velký, letos se budou opakovat. Letní žurnalistická škola Karla Havlíčka Borovského se uskuteční od 20. do 27. srpna a zúčastní se jí na čtyři desítky mladých lidí z České a Slovenské republiky. Čekají na ně teoretická i praktická cvičení včetně stáží v regionálních médiích. Každý z nich by si měl vyzkoušet práci novináře. "Ve škole jsem se dozvěděla o letní žurnalistické škole, kterou jsem loni prošla. Umožnila mi i práci v rádiu," prozradila Zuzana Nevoralová, účastnice loňského kurzu. Ona i její kolegové mohli loni slyšet přednášku například Václava Moravce nebo Tomáše Klvaňa a dalších. Na přelomu dubna a května pojedou nejlepší účastníci prvního ročníku na týdenní pobyt do Bruselu, kde by měli poznat práci vrcholných evropských orgánů a tamních novinářů. Oba projekty jsou finančně náročné. Zástupcům společnosti se ale podařilo získat peníze od města Havlíčkův Brod, kraje Vysočina i soukromých dárců. "Podobně jako loni jsme podali řadu návrhů a domluvili spolupráci s firmami,"řekl Milan Kopecký, jeden ze zástupců společnosti.

Administrator | 11. 9. 2009 - 20:54